Chokoladetærte

Herhjemme er vi den slags mennesker der altid gør tingene i sidste øjeblik. Det kan både være godt og skidt, men denne gang endte det godt. Denne chokoladetærte blev til da vi en søndag eftermiddag skulle besøge nogle venner og medbringe dessert. Endnu engang var planlægningen dårlig, og vi endte derfor med at stå to timer inden vi skulle ud af døren uden nogen idé om hvad vi skulle lave. Vi havde en erindring fra et tv-program om en chokoladetærte der så vildt lækker ud, og brugte hvad vi lige havde hjemme til at fremtrylle vores egen variant af chokoladetærten. Selvom denne tærte er meget enkel, er der bestemt ikke sparet på hverken smag eller den kærlighed der er lagt i opskriften. Tærten bragte heldigvis glæde, og blev spist med stort velbehag efter en lækker middag.

chokoladetærte

6 personer
Ingredienser:

Tærtebund:
2 1/2 dl. hvedemel
2 spsk. sukker
100 g koldt smør

Fyld:
350 g mørk chokolade
5 dl. piskefløde
jordbær til pynt

Fremgangsmåde:
Start med at lave dejen til bunden, ved at blande mel og sukker sammen. Skær smørret ud i små stykker og smulder det i melet. Rør dejen på røremaskinen til den lige akkurat samler sig. Rul herefter dejen ud på et meldrysset bord, og placer den i tærteformen. Læg et stykke bagepapir ovenpå dejen, og fyld tærten med tærtekugler eller tørrede bønner for at holde dejen på plads. Bag tærten ved 200 grader i 30 min. Tag herefter tærtekuglerne eller bønnerne ud og bag tærten i yderligere 10 min for at gøre det ekstra sprød. Mens tærten bager kan du lave fyldet.

Kog 3,5 dl. fløde op i en gryde. Når fløden koger tages den af varmen, og 350 g hakket mørk chokolade tilsættes. Rør i massen indtil chokoladen er helt smeltet, og stil herefter massen til afkøling i køleskabet. Når tærten er bagt og kølet af, fyldes tærtebunden med chokoladeganachen, og stilles i køleskabet indtil chokoladen er stivnet. Pisk resten af fløden, og pynt tærten med flødeskum og jordbær.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares