Chili con carne i trykkoger (Crock pot express)

REKLAME – CROCK POT EXPRESS ER MODTAGET I GAVE AF CROCK POT

Chili con carne eller oversat til dansk chili med kød. Det en ret der findes i 1000 variationer og mange familier har som med frikadeller, deres helt egen opskrift som de holder sig til. I vores opskrift er der øl, mørk chokolade og masser af lækre krydderier. Chili con carne med chokolade giver en helt fantastisk dyb smag. Det er vigtigt at bruge en mørk 70% chokolade. Her er opskriften på chili con carne i trykkoger. Du kan også bruge en almindelig gryde hvis du har bedre tid.

En original chili con carne er stærk i smagen, og man kan føle chilien i munden. Hvis du vil lave en mere familievenlig udgave, kan du skrue lidt ned for chilien og smage til til sidst. Du kan altid tilføje lidt mere hvis du synes.

chili con carne opskrift
chili con carne i trykkoger opskrift

Chili con carne i trykkoger opskrift

I den her opskrift har vi valgt at tilberede en hurtig chili con carne i en trykkoger, men man kan sagtens lave den uden. Så koger man den bare under låg ved lav varme i ca. 2 timer indtil kødet er lækkert og mørt.

chili con carne i trykkoger
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Chili con carne opskrift

Lækker chili con carne på mindre tid!
Ret Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Mexikansk
Keyword Crock Pot, Simremad, Trykkoger
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Portioner 6 Personer

Ingredienser

  • 1 dl Olivenolie
  • 800 g Oksekød I denne opskrift er der brugt oksebryst
  • 3 Store Løg
  • 2 Grønne peberfrugter
  • 1 Rød Peberfrugt
  • 1/2 Rød chili Middel styrke
  • 10 fed Hvidløg
  • 720 g Blandede bønner Ublødt og kogt eller fra dåse
  • 3 stk Chipotle chili Enten tørrede eller fra dåse
  • 400 g Hakkede tomater Fra dåse
  • 1 1/2 dl Tomatpure
  • 1 1/2 spsk Brun farin
  • 33 cl Mørk øl Svarende til en dåse
  • 40 g Mørk chokolade Min 70%

Krydderierne

  • 1 spsk Oregano
  • 1 1/2 spsk Stødt spidskommen
  • 1 stang Kanel
  • 1 tsk Stødt allehånde
  • Skal af 1/4 Økologisk appelsin
  • 3 tsk Kokkesalt
  • Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde

  • Start med at skære kødet i mundrette stykker. Brun det derefter godt af, det er en god ide at gøre det af flere omgang, så der ikke trækker for meget kødsaft ud.
    chili con carne i trykkoger
  • Når alt kødet er brunet af, kommes det tilbage i gryden og oregano, spidskommen, allehånde samt kanel tilsættes. Steg kødet yderligere et par minutter sammen med krydderierne. Slut af med at tage kødet op og stil det til siden.
  • Skær løg og peberfrugter ud i grove tern og og steg dem ved middelvarme i ca. 10 min.
    chili con carne i trykkoger
  • Hak hvidløgene samt den halve chili og kom det ned til løgene og peberfrugterne, lad det steg yderligere et par minutter.
  • Kom kødet tilbage i gryden.
  • Tilsæt nu de hakkede tomater, tomatpure, øl, salt, kanel, brun farin, chipotle chili samt skal af appelsin. Kom låg på og kog nu retten under tryk i 35 – 40 min. 
    Hvis man ikke har en trykkoger kan man sagten lave den her vidunderlige chili alligevel. Den skal bare koge under låg ved svag varme i et par timer, eller til kødet er mørt.
    chili con carne
  • Efter retten har kogt, lukkes trykket af trykkogeren og låget tages af. Nu tilsættes de forkogte bønner ( Eller dem fra dåse ) samt den mørke chokolade og retten koges yderligere ved svag varme i ca.10 min. Smag til med salt peber og evt. mere brun farin.
    chili con carne i trykkoger
  • Server den rygende varme chili sammen med enten ris eller et godt fladbrød.
    chili con carne i trykkoger
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Prøv også: Stifado i trykkoger

Tilbehør til chili con carne i trykkoger

Chili con carne kan spises med kogte ris, et stykke godt brød eller tortilla chips. Spis den lige præcis som du bedst kan lide den.

Chokolade i maden

Børnene synes det var mega sejt at der var chokolade i aftensmaden. Det er ikke sådan så retten decideret smager af chokolade, men det afrunder den lidt skarpe chili smag så fint. Chokolade hører sig til synes jeg.

Vintermad

Denne ret er noget vi tit spiser om vinteren. Det er en ret der giver varmen, og duften i huset når den laves er helt fantastisk. Det er også sådan en ret man kan lave en ordenlig portion af, og fryse ned til de kolde dage hvor man har leget i sneen hele dagen og har brug for en dejlig varm og smagfuld aftensmad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares