Boller i karry – En familiefavorit

Boller i karry, det er bare godt! Det spiser vi tit her hos os og vi laver altid en stor portion kødboller, så der er til fryseren. Det er vel lidt som med frikadeller, en familieopskrift, her er det i hvert fald min mors version jeg har valgt at dele. Så vil du prøve farmors boller i karry opskrift, så læs endelig videre her!

Kødbollerne skal smage af noget og karrysaucen skal være stærk! man skal dog ikke overdrive med styrken, det fandt jeg ud af for noget tid siden.
Vi havde besøg af Tinas kusine og hendes livret er tilfældigvis boller i karry. Kødbollerne blev helt fantastiske, men karrysaucen blev lige en tand for stærk, vi havde ellers smagt den til, men da den havde stået og trukket lidt i gryden, så blev den bare stærk! så pas på med karry, der er mange forskellige blandinger og de varierer i styrke. Smag på maden! kom hellere for lidt i til en start.

boller i karry opskrift - dejlig børnevenlig boller i karry som er god familiemad

Boller i karry opskrift – nem og børnevenlig

Her får du vores version af retten. Vi laver altid denne version, og den er både nem og børnevenlig.

boller i karry opskrift - dejlig børnevenlig boller i karry som er god familiemad
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Boller i karry opskrift

En familiefavorit med god smag!
Ret Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Dansk
Samlet tid 45 minutter
Portioner 8 personer

Ingredienser

Kødboller

  • 1 kg Hakket svinekød
  • 2 store løg Groft revet på rivejern
  • 2 dl havregryn
  • 2 æg
  • 3 dl mælk ca.
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk salt
  • peber

Karrysovs

  • 50 g smør
  • 2 spsk mel med top
  • 2-3 spsk karry
  • 1/2 spsk stødt gurkemeje (kan udelades)
  • 5 dl bouillon eller kogevandet fra bollerne
  • 5 dl mælk eller kokusmælk
  • Evt. revet æble

Fremgangsmåde

Kødboller

  • Ingredienserne til kødbollerne røres sammen til en jævn masse. Bring rigeligt vand tilsat bouillon i kog. Form kødbollerne i en passenende størrelse og kom dem i det kogende vand, skru ned for varmen og lad dem simre i Ca. 8 – 10 min.Sluk for gryden og lad dem trække i kogevandet en halv times tid.

Karrysovs

  • Smelt smørret ved jævn varme og drys karrypulveret i lad det boble med i ca. 1 min. Drys melet og rør til det er helt opsuget af smørret. Hæld lidt af kogelagen fra kødbollerne ved under konstant piskning. Tilsæt mælk og kogevandet eller bouillon lidt af gangen til saucen har den ønskede konsistens. Lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min, tilsæt evt. et revet æble. Smag til og varm kødbollerne i saucen.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Noter

Tilbehør: Ris og evt. grønt.

Boller i karry opskrift – vores familiefavorit

Det er en klassisk dansk ret, som vist er på middagsbordet i mange danske familier – også i vores. Vi spiser måske retten 1 gang om måneden, og det er virkelig en god børneopskrift.

Tilbehør til boller i karry

Vi serverer altid vores boller i karry med ris til, hvis det skal være lidt sundt, kan vi også finde på at servere kogte grønne bønner eller ærter til. Det elsker børnene. Det skal helst ikke være for kompliceret.

Vi putter gerne lidt revet æble i karrysovsen lige inden servering, både for at give lidt ekstra grønt til retten, men også for at lette sovsen lidt og give noget friskhed og syre. Ellers kan sådan en karrysovs godt blive lidt tung.

Sådan får du en smagfuld karrysovs

Det vigtigste ved at lave en god sovs til boller i karry, er at koge kødbollerne i vand tilsat et par bouillonterninger (eller hjemmelavet bouillon) og så bruge kogevandet fra bollerne til at lave sovsen.

Derudover skal du have fat i en god karry, der smager af noget. Her på du prøve dig lidt frem, for der er rigtig stor forskel på karry. Karry er et blandingskrydderi, og består af mange forskellige krydderier, og de kan som sagt være blandet i forskellige forhold. Hvis du har mod på det kan du endda gå i gang med at lave din egen karry, for at få det helt rigtige forhold mellem krydderierne.

Mere børnevenlig mad?

Leder du efter andre børnevenlige familieretter? Så kan du for eksempel tage et kig på frikadeller eller lasagne – det er nogle af de retter vores børn elsker, og de ønsker dem på madplanen igen og igen.

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares