Æbler

Vi ELSKER æbler herhjemme! Enten spiser vi dem som de er, ellers bruger vi dem i køkkenet. Her i efteråret bliver der spist rigtig mange æbler, og de er skønne at bruge i både det søde og det salte køkken. De er lækre i bagværk, kager, desserter, salater og i aftensmadsretter. Læs med her og lær mere om æbler og hvordan du kan bruge dem med inspiration i vores opskrifter.

æbler på et træ

Æblesæson

Æblesæsonen er fra august til slutningen af oktober. Det er i disse måneder du selv kan plukke æbler hvis du har et æbletræ i haven, eller kommer forbi et æbletræ i vejkanten.

Hvornår er et æble modent? Det afhænger helt af hvilken æblesort du har. Det nemmeste er at teste det. Drej æblet rundt, og se om det nemt slipper grenen, det er en god indikator for at det er klar til at blive plukket. Skær det også gerne igennem og tjek at kernerne er brune inden i, for at være sikker.

Opbevaring af æbler

Hvis du skal opbevare dine æbler i lang tid, kan det godt betale sig at plukke dem lidt før de er modne. Så holder de nemlig længere. Du bær opbevare dem i et mørkt og køligt rum, eller i skyggesiden af huset udenfor med et tæppe over. På den måde sikrer du at de holder bedst muligt.

Næringsindhold i æbler

Er æbler sunde? Sundhed er jo relativt svært at definere, men i dette tilfælde vil jeg sige: Ja! Æbler er sunde. De indeholder mange gode vitaminer og antioxidanter, og derudover er de fyldt med gode fibre.

Det er også en af grundene til at et gammelt husmorråd mod tynd mave er revet æble med skræl. Det kan simpelthen hjælpe med at modvirke diarré eller sætte gang i maven med fiberindholdet.

Næringsindhold pr 100 gram rå æble:

Energi55 kalorier
Protein0,3 g
Fedt0,2 g
Kulhydrat10,9 g
Fibre2,2 g

Opskrifter med æble

Som sagt er det en frugt vi bruger rigtig meget i køkkenet. Den er meget alsidig, og kan bruges i både det salte og det søde køkken i alt fra desserter og kager til salater og middagsretter. Her får du vores bud på 5 lækre opskrifter med æble du bare skal prøve:

Se alle vores opskrift med æble her

Landinspektør Hansens karrykoteletter opskrift
Lækker ret med masser af smag
Se opskriften
Karrykoteletter - Opskrifter på koteletter med karrysovs æbler og bacon - nem hverdagsmad
Æbleflæsk med bacon opskrift
Nem æbleflæsk med bacon og løg, spises med rugbrød
Se opskriften
æbleflæsk med bacon og løg i skål
Æblegele opskrift
Skøn gele af efterårets æbler
Se opskriften
Opskrift på æblegele
Æblekage med kanel opskrift
En super nem og lækker kage med æbler og kanel
Se opskriften
Æblekage med kanel på tallerkener
Æblegrød opskrift
Grød af æbler til dessert eller gammeldags æblekage
Se opskriften
Lækker opskrift på æblegrød med vanilje

Se alle vores opskrift med æble her

Har du prøvet nogen af vores opskrifter med æbler?

Har du prøvet en opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg