Æbler


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi ELSKER æbler herhjemme! Enten spiser vi dem som de er, ellers bruger vi dem i køkkenet. Her i efteråret bliver der spist rigtig mange æbler, og de er skønne at bruge i både det søde og det salte køkken. De er lækre i bagværk, kager, desserter, salater og i aftensmadsretter. Læs med her og lær mere om æbler og hvordan du kan bruge dem med inspiration i vores opskrifter.

æbler på et træ

Æblesæson

Æblesæsonen er fra august til slutningen af oktober. Det er i disse måneder du selv kan plukke æbler hvis du har et æbletræ i haven, eller kommer forbi et æbletræ i vejkanten.

Hvornår er et æble modent? Det afhænger helt af hvilken æblesort du har. Det nemmeste er at teste det. Drej æblet rundt, og se om det nemt slipper grenen, det er en god indikator for at det er klar til at blive plukket. Skær det også gerne igennem og tjek at kernerne er brune inden i, for at være sikker.

Opbevaring af æbler

Hvis du skal opbevare dine æbler i lang tid, kan det godt betale sig at plukke dem lidt før de er modne. Så holder de nemlig længere. Du bær opbevare dem i et mørkt og køligt rum, eller i skyggesiden af huset udenfor med et tæppe over. På den måde sikrer du at de holder bedst muligt.

Næringsindhold i æbler

Er æbler sunde? Sundhed er jo relativt svært at definere, men i dette tilfælde vil jeg sige: Ja! Æbler er sunde. De indeholder mange gode vitaminer og antioxidanter, og derudover er de fyldt med gode fibre.

Det er også en af grundene til at et gammelt husmorråd mod tynd mave er revet æble med skræl. Det kan simpelthen hjælpe med at modvirke diarré eller sætte gang i maven med fiberindholdet.

Næringsindhold pr 100 gram rå æble:

Energi 55 kalorier
Protein 0,3 g
Fedt 0,2 g
Kulhydrat 10,9 g
Fibre 2,2 g

Opskrifter med æble

Som sagt er det en frugt vi bruger rigtig meget i køkkenet. Den er meget alsidig, og kan bruges i både det salte og det søde køkken i alt fra desserter og kager til salater og middagsretter. Her får du vores bud på 5 lækre opskrifter med æble du bare skal prøve:

Se alle vores opskrift med æble her

Karrykoteletter med æble og bacon
Opskrift på nemme karrykoteletter med æble, bacon og masser af karrysovs
– Gå til opskrift –
Karrykoteletter - Opskrifter på koteletter med karrysovs æbler og bacon - nem hverdagsmad
Æbleflæsk med bacon opskrift
Nem æbleflæsk med bacon og løg, spises med rugbrød
– Gå til opskrift –
æbleflæsk med bacon og løg i skål
Æblegele opskrift
Skøn gele af efterårets æbler
– Gå til opskrift –
Opskrift på æblegele
Æblekage med kanel
Opskrift på bagt æblekage med kanel
Bagt æblekage er altid et hit hos hele familien. Det er en super nem og lækker kage med æbler og kanel samt mandler på toppen. Server den med flødeskum eller creme fraiche til eftermiddagskaffen eller med en kugle god vaniljeis som en efterårsdessert.
– Gå til opskrift –
æblekage med kanel og mandelsplitter på toppen serveret med creme fraiche
Æblegrød opskrift
Grød af æbler til dessert eller gammeldags æblekage
– Gå til opskrift –
Lækker opskrift på æblegrød med vanilje

Se alle vores opskrift med æble her

Har du prøvet nogen af vores opskrifter med æbler?

Har du prøvet en opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.