Populært:

Pulled pork


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Pulled pork er virkelig blevet populært de sidste par år. Man kan stor set købe pulled pork/-chicken/-beef i alle supermarkeder, men der er intet der slår den hjemmelavede udgave. Det kræver lidt forarbejde, men det er alt besværet værd! Traditionelt serveres pulled pork i en burgerbolle sammen med coleslaw og hotsauce. Det fungerer altså bare, så det laver vi ikke om på! Jeg laver det altid på min Weber Smokey Mountain eller min Smokefire træpillegril, men det kan sagtens laves på andre griller, så bare kom i gang.

pulled pork

Ingredienser:
1 Nakkesteg ca. 2,5 kg
Dryrub
Mopsauce
Hotsauce
2-3 dl. æblejuice
1/2 dl. æblecidereddike

Fremgangsmåde:

  • Projektet starter 2-3 dage før grillen tændes, hvor nakkestegen gnides godt ind i dryrub og pakkes derpå ind i husholdningsfilm. Smid den i køleskabet og lad den marinere til den dag hvor den skal grilles.
  • Så er det griltid!

Jeg starter normalt med at tænde op i grillen tidligt om morgenen, da man skal regne med en tilberedningstid på 12-14 timer, så kan I jo bare regne baglæns, så ved I hvornår vækkeuret skal ringe.  I min Smokey Mountain tænder jeg op på en måde der hedder minion metoden, det sikrer en ensartet temperatur og en lang brændtid kombineret med røg. Vi sigter efter en temperatur på ca. 110 grader igennem hele tilberedningstiden.

Når stegen er sat over, så skal man kigge til den med jævne mellemrum og husk endelig at hver gang du letter på låget, så skal der mopsauce på, brug evt. en forstøver-flaske.
Mopsauce er med til at give smag og holder kødet saftigt.
Vend stegen en gang hver anden time.
Sørg hele tiden for at holde temperaturen på de Ca. 110 grader. Hvis temperaturen bliver for høj, så tage lidt kul af eller luk for spjældet. Vær hele tiden klar til at tænde et par kul mere så du kan hæve temperaturen hvis den falder.

pulled pork

Det er meningen at kernetemperaturen skal være  ca. 95 grader. Når stegen har nået de 95 grader og næsten falder fra hinanden, så skal den trækkes i trevler.
Brug 2 gafler til det , da den er meget varm. Når kødet er trevlet kommes det i et fad og der hældes ca. 2 – 3 dl. æblejuice over samt en halv dl. æblecidereddike og en tilpas mængde hotsauce. Det handler om at får den rigtige syrlige/søde smag frem, så smag til undervejs!

Når det hele er vendt godt rundt, og smagen er som ønsket, serveres på på traditionel vis i en burgerbolle med coleslaw og hotsauce.

Velbekomme.

Skriv en kommentar


Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.