Populært:

Madformadelskere / Sous Vide / Bearnaise sous vide

Bearnaise sous vide

5

/5

40 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

40 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Sauce bearnaise sous vide er en af de saucer vi kaster os ud i igen og igen når vi skal have et godt stykke kød eller lækre sprøde pommes frites. Dels fordi det er SÅ nemt at lave, og så smager det jo bare fortryllende. Når man først har smagt en hjemmelavet bearnaise, går man ikke tilbage til købeversionen! Læs med her og få vores opskrift.

bearnaise sous vide i serveringsgryde med ske

Sous vide som tilberedningsmetode

Det er efterhånden et par år siden vi fik nyt legetøj i køkkenet! Vi havde kigget længe, men fik i starten af 2018 købt en Steba Sous Vide stick (reklamelink).

Siden da er der blevet eksperimenteret med alt fra desserter til ja, som I kan se bearnaise sous vide. Det er en vildt nem opskrift og den sidder lige i skabet hver gang. Ikke noget med skilt sauce, den her opskrift giver en perfekt bearnaise hver gang!

Vi må jo nok indrømme at vi før i tiden ofte valgte den nemme løsning, som er at købe en færdig bearnaise der bare skal varmes. Det sker ikke mere efter vi har fået vores sous vide stick, det er nemlig både billigere og sjovere at lave sin egen, og så smager den bare 100 gange bedre. En købeversion kan slet ikke sammenlignes med en hjemmelavet bearnaise!

Har du ikke sous vide? Lav en håndpisket bearnaise sådan her.

Bearnaise når den kommer op af sous vide
Sådan ser glasset med bearnaise ud når det kommer op af sous vide.

Hvordan laver man hjemmelavet bearnaise i sous vide?

Det er så nemt, at det næsten er dumt at lave være. Alt du skal bruge til at lave hjemmelavet sauce bearnaise er:

  • Smør
  • Æggeblommer
  • Bearnaise-essens, færdigkøbt eller hjemmelavet.
  • Peber
  • Estragon

Du starter med at varme dit vand i sous vide karet op til 57 grader. Alle ingredienserne til din sauce bearnaise kommes i en vakuumpose eller i et glas med tætsluttende låg.

Lad posen eller glasset ligge i vandet i 30 minutter, tag det op og kom indholdet i en høj, slank beholder du kan få din stavblender ned i. Blend nu din bearnaise stille og roligt fra bunden af beholderen og opad. Du må ikke være for hurtig, for så er det at den kan skille. Lidt tålmodighed skal der til, og blend fra bunden og op til du har en lækker konsistens på din sauce.

Bearnaise sous vide der blendes med stavblender

Tip til kød og sauce i sous vide

Vi laver bearnaise sous vide ved 57 grader i 30 min. Det betyder at når vi laver et stykke oksekød, som ofte skal have omkring 54 grader, så laver vi typisk kødet i karret først.

Mens kødet hviler og kommer i ovn eller på panden for at få stegeskorpe, skruer vi lidt op for temperaturen og laver bearnaise på 30 min. Efter 30 min er bearnaisen færdig og kødet har hvilet færdigt, og det hele er færdigt samtidigt.

Bearnaise i sort skål med okseculotte bagved på tallerken

Opskrift på sous vide bearnaise

Her er vores opskrift på bearnaise i sous vide. Den er så nem at lave, og den bliver perfekt hver gang. Det er vigtigt at du blender fra bunden af beholderen, og trækker stavblenderen stille op af igennem bearnaisen mens du blender, for at undgå at den skiller. Det er kun sket 1 ud af (ca) 98 gange vi har lavet denne bearnaisesovs. Og det var fordi vi var for hurtige med blenderen. Så vær lidt tålmodig og blend forsigtigt fra bunden af beholderen.

bearnaise sous vide i serveringsgryde med ske
5 fra 1 stemme

Bearnaise sous vide

Opskrift på sous vide bearnaise sauce der ikke skiller! Det er en perfekt sovs til masser af kødretter, og med sous vide tilberedning bliver den perfekt hver eneste gang.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret sauce, Tilbehør
Køkken Fransk
Antal 2 personer
Kalorier 662 kcal

Ingredienser

  • 160 g smør
  • 55 g æggeblommer
  • 1 1/2 spsk bearnaise-essens, færdigkøbt eller hjemmelavet
  • 1/2 tsk hvid peber, stødt
  • 1 tsk tørret estragon

Sådan gør du

  • Varm dit Sous Vide kar op til 57 grader.
  • Kom alle ingredienserne i en vakuumpose eller alternativt et glas. Kom evt. en ske i eller noget andet tungt til at tynge posen ned. Vakuumer posen og svejs den.
  • Kom posen/glasset i det opvarmede kar og lad den få 30 min.
  • Når tiden er gået, tages posen/glasset op og indholdet kommes i en høj slank beholder
  • Blend indholdet med en stavblender. Husk at starte i bunden og hæv den stille og roligt i takt med at bearnaisen emulgerer.
  • Nu skulle det gerne være blevet til en lækker cremet bearnaise.
  • Kom bearnaisen i en opvarmet skål og server.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1portionKalorier: 662kcalKulhydrater: 1gProtein: 5gFedt: 72gMættet fedt: 44gKolesterol: 470mgNatrium: 584mgKalium: 49mgSukker: 1gA-vitamin: 2396IUCalcium: 55mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Flere sous vide opskrifter

Vi laver rigtig mange dejlige opskrifter i vores sous vide, og du kan finde de opskrifter vi ellers har udgivet her: Sous Vide Opskrifter – vi vil især anbefale at du prøver flæskesteg sous vide, som er en fantastisk måde at lave en lækker og smagfuld flæskesteg på!

Hvis du har brug for en introduktion til hvordan du kommer i gang med sous vide tilberedning, så tjek vores store Sous Vide Guide ud.

Udstyr til bearnaise sous vide

Til denne opskrift har vi brugt vores Steba Sous vide Stick (reklamelink) – Som sous vide kar har vi brugt en stor suppegryde, og bearnaisen er lavet i et tætsluttende glas.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 4. februar 2018 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.