Populært:

Madformadelskere / Snacks / Sprøde løgringe

Sprøde løgringe

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Der findes altså få ting der er så lækkert som lune og knasende sprøde løgringe med en god dip eller mayo til. Javist er det ikke det sundeste, men når man skal hygge lidt ekstra en fredag aften eller pifte burgeren lidt ekstra op, så er løgringe et godt bud. Læs med her og få vores opskrift på de bedste af slagsen.

knasende sprøde løgring med sur-sød sovs og ketchup i små skåle ved siden af

Den bedste snack

Så kom der gang i fritøsen igen. Noget så simpelt som løgringe, super sprøde og lækre! Det er egentlig ikke fordi vi spiser dem særligt tit, men de smager altså bare godt og passer perfekt som tilbehør til en god burger, eller bare som en lille hyggesnack.

Hvis du vil servere dem som snack, så lav en god hvidløgsmayonnaise til, eller server med en lækker dipping sauce. Vi elsker en god sur-sød sovs til løgringene, det er ungernes favorit, så forsvinder sådan et fad lynende hurtigt.

bjerg af sprøde løgringe med salt og dip til

Ingrediensnoter

Løg – Løg er jo den vigtigste ingrediens. Vælg nogle store løg, så du får nogle fine og store løgringe. Jeg synes godt løgskiverne på have en vis tykkelse, man skal kunne smagene løgene inden i. Du kan bruge almindelige løg eller rødløg hvis du synes. Begge dele smager godt.

Øl – Øl er en vigtig komponent i dejen. Den får den til at smage helt rigtigt og så gør den at dejen bliver sprød og lækker i sidste ende. Bare rolig de smager ikke af øl.

Hvordan laver man friterede løgringe?

Det er faktisk ikke så svært at lave hjemmelavede løgringe, så du skal ikke være bange for at kaste dig ud i det. Det er helt klart nemmest hvis du har en frituregryde til rådighed, så kan du nemlig nemt holde temperaturen helt rigtig. Mens gryden varmer op, kan du piske dejen sammen og skære løgene i skiver.

Derefter er det bare at dyppe løgringene i dej, og så fritere dem i den varme olie. Så er der sådan set serveret!

hjemmelavede løgringe med sur-sød sovs og ketchup

Ofte stillede spørgsmål

Kan man lave dem på forhånd?

Jeg synes helt klart løgringene er lækrest når de lige kommer op af fritøsen og er lune og lækre. Giv dem et drys salt, og så er de klar til servering. Hvis de skal ligge lidt tid inden du serverer dem, så læg dem på en rist, så holder de bedst deres sprødhed.

Kan jeg undvære øl i opskriften?

Øl er bare det bedste at bruge i denne opskrift. Hvis du ikke vil bruge øl med alkohol, kan du vælge en alkoholfri øl, eller eventuelt skifte øl ud med danskvand.

Hvad skal jeg servere til løgringene?

Disse løgringe er helt fantastiske i en god burger eller som snacks. Server dem med en god ketchup, Sur-sød sovs eller en hjemmelavet hvidløgsmayo.

Kan jeg lave løgringe i en almindelig gryde?

Ja det kan du sagtens. Det er en god ide at få fat i et termometer der kan gå til +200 grader for at holde øje med temperaturen på olien undervejs. Det er lidt sværere at styre temperaturen i en gryde, men det kan sagtens lade sig gøre.

Andre gode friture-opskrifter du måske vil synes om

sprøde friterede løgringe med dip og ketchup


Opskrift på de bedste Sprøde løgringe

Her er vores opskrift på lækre fritterede løgringe i øldej. De er super nemme at lave, og så smager de bare super godt. Sæt sådan et fad på bordet næste gang du vil forkæle familien, så er jeg sikker de bliver rigtig glade.

knasende sprøde løgring med sur-sød sovs og ketchup i små skåle ved siden af
5 fra 2 stemmer

Sprøde løgringe

Opskrift på hjemmelavede Fritterede løgringe som snack eller tilbehør. Løgringe er perfekt i en hjemmelavet burger eller som en lækker snack med en god ketchup, mayo eller dip til. Forkæl familien med et fad lune sprøde løgringe, det vil de med garanti sætte pris på.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Snack, Tilbehør
Køkken Amerikansk
Antal 4 personer
Kalorier 458 kcal

Udstyr

  • Frituregryde

Ingredienser

  • 2 l fritureolie
  • 4 løg, store, pillet og skåret i skiver og delt i ringe
  • 2 dl hvedemel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 1/2 dl øl
  • ½ tsk salt
  • Peber, efter smag

Sådan gør du

  • Varm olien i frituregryden op til 180 grader.
  • Bland mel, bagepulver og øl samt salt og peber sammen i en skål og pisk det sammen til en tynd dej.
  • Dyp løgringene i dejen, kom dem op i den varme olie nogle stykker ad gangen og steg dem til de er gyldne, det plejer tage 2-3 min for hver portion. Husk at vende dem undervejs.
  • Tag løgringene op, læg dem på en rist og server straks.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 458kcalKulhydrater: 50gProtein: 7gFedt: 26gMættet fedt: 20gNatrium: 69mgKalium: 224mgFibre: 3gSukker: 5gA-vitamin: 2IUC-vitamin: 8mgCalcium: 42mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 4. august 2016 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

2 kommentarer til “Sprøde løgringe”

  1. Du skriver ; “steges over flere gange” – hvad mener du med det ? – skal de tages op af olien, og så ned igen eller ?

    Svar
    • Hej Lise.

      Jeg har rettet lidt i teksten. Jeg mener at du ikke skal stege alle løgringene på en gang, så klumper de nemlig sammen. 🙂

      Med venlig

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.