Æblekage! 🙂 Man bliver helt glad når duften af kanel og æble breder sig i huset. Min mormor lavede verdens bedste æblekage, det er helt sikkert. Den her kommer ikke i nærheden af hendes, men det er et godt bud på en særdeles velsmagende æblekage, der kan serveres både kold og lun.
Ingredienser:
2 Æbler
200 g. Mel
200 g. Sukker
200 g. Smør
2 æg
1 tsk. bagepulver med top
1 stang god vanilje
1 tsk. vaniljeessens. Det giver lige vaniljesmagen et ekstra pift.
1 dl. rosiner, kan udelades hvis man ikke lige er til rosiner, men det giver altså lige det sidste.
Til topping:
2 æbler
2 Spsk. sukker
1 Spsk. kanel
Evt. 1 dl. Mandelflager, det giver en lækker smag til kagen. Billederne her i opskriften er dog uden.
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen og varm den op til 180 grader.
- Kom æg og sukker i en skål og pisk det til det er let, hvidt og luftigt. Her er det altså en fordel med en el-pisker eller en røremaskine.
- Smelt smørret i en gryde og lad det køle lidt af. Pisk det derefter i æggemassen.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, bland det med lidt sukker og pisk det sammen med æggemassen.
- Kom mel og bagepulver i en si og sigt det ned i æggemassen, pisk det igen til det er en jævn masse.
- Skræl æblerne og skær den i stykker Ca. 1×1 Cm. Kom æblestykkerne og rosinerne i dejen og vend det hele godt.
- Hæld dejen i en smurt springform på omkring 22 cm. i diameter.
- Så skal kagen pyntes. Skræl de sidste æbler og skær dem i tynde både. Læg dem i et fint mønster og tryk dem en smule ned i dejen.
- Slut af med at drysse kanel og sukker samt mandelflager over.
- Bag kagen i Ca. 40 min i den forvarmede ovn. Her er det altså vigtigt at at stikke i kagen undervejs, ellers risikerer man at den bliver tør. Hænger der stadig dej på kniven når man stikker i kagen skal den have lidt mere tid i ovnen.
Lad kagen køle lidt of og server den med cremefraiche eller vaniljeis eller bare som der er 🙂
Velbekomme.
Skriv et svar