Populært:

Grillet spidskål

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Grillet spidskål er noget af det tilbehør vi vender tilbage til igen og igen her når grillsæsonen starter. Vi elsker simpelthen spidskål herhjemme, og når det får selskab af en ordenlig klat smør, og ligger og hygger sig på grillen så bliver det ikke meget bedre. Det skulle da lige være hvis vi topper med lidt parmesan til sidst.

Grillet spidskål med parmesan

Grillet spidskål er nemt tilbehør på grill

Grillet spidskål med parmesan er bare alt for lækkert. Hvis du aldrig har smagt det, så er du virkelig gået glip af noget.

Heldigvis så er det virkelig nemt at lave.

Når du først har tændt op i grillen, så er det ikke så svært lige at smide nogle halve spidskål på, give dem lidt kærlighed i form af smør, salt, peber og evt. parmesan, og så skal de ellers bare hygge sig indtil de er godt møre.

Det kan nogen gange være en udfordring, at finde på tilbehør til grillmaden, og ofte ender man ud med de klassiske majskolber og tomatsalat.

Det er jo også dejligt, men det her spidskål er altså bare en vinder, og så er det så nemt. Opskriften finder du lidt længere nede på siden.

Grillede spidskål med revet parmesan ost

Ingrediensnoter

Spidskål – Du kan købe spidskål i alle supermarkeder stort set. Det er både billigt og sundt, så der er ingen undskyldning for at gå udenom dem i grøntsagsafdelingen.

Smør – Smør giver altså bare en god smag til kålen, som man ikke kan få på andre måder.

Olivenolie – Til at smøre kålen med inden den kommer på grillen. Det gør at den ikke sidder fast i grillristen og holder på salt og peber.

Salt og Peber – De skal krydres godt!

Parmesan – Kan udelades hvis du synes men det giver en skøn smag.

Timian – Kan også udelades med passer godt til spidskål.

Hvordan laver man grillet spidskål?

Det her er nok en af vores mest simple opskrifter, men altså også en af de lækreste! Simpelt er faktisk ofte super lækkert når vi snakker om madlavning. Man skal ikke overkomplicere det. Med få gode råvarer kan man lave himmelsk mad.

Først skal kålen skæres i halve (eller kvarte hvis du foretrækker, men halve er nemmere at styre på grillen). Vask kålen under hanen og lad dem dryppe af.

Nu skal den flade side smøres med lidt olie og krydres med salt og peber, inden de skal på grillen og grilles på begge sider. Når de har fået farve skal de vendes med den flade side op, og have en ordentlig klat smør.

De kan pakkes ind i folie for at holde på smørret. Nu skal de grille under låg til de er møre og lækre. Til sidst drysses de med parmesan og timian, og så er de klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Grillet spidskål på skærebræt med parmesan revet ud over

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan jeg servere til grillet spidskål?

Retten her passer super godt til alle slags grillet kød, fisk og fjerkræ. Server for eksempel kålen til Kyllingelår på grill eller en god Entrecote på grill.

Andre retter med spidskål du måske vil synes om

Grillet spidskål med parmesan

Tips og tricks til opskriften

  • Rigeligt med smør! Spidskål elsker smør, og en god klat smør på toppen gør underværker.
  • Pak kålen ind i folie når den har fået nok farve. Så holder folien på smørret, og det kan ligge og hygge dig og blive mørt inde i staniolpakken.
  • Drys med parmesan og timian når dit spidskål er færdigtilberedt. Det giver en helt fantastisk smag. Du kan også prøve dig frem med andre krydderurter.

Serveringsforslag

Elsker du denne opskrift?

Prøv også at lave vores opskrift på Grillet fennikel, det smager også helt fantastisk og har en dejlig lakridsagtig smag.
grillet spidskål med parmesan på skærebræt

Opskrift på spidskål på grill

Her er vores bud på en opskrift på grillet spidskål. Du kan også godt lave dit spidskål på panden, og hvis du har en grillpande, får du endda de fine striber. Men den der grillsmag den gør altså bare noget rigtig godt for kålen, så det foretrækker vi. Generelt spiser vi meget spidskål som tilbehør, men denne version er altså en af vores favoritter her i grillsæsonen.

Efter tilberedningen, kan du give kålen lidt ekstra kærlighed i form af parmesan, timian eller den krydderurt du allerbedst kan lidt. Det er især dejligt hvis du har krydderurter i haven, så er de helt friske og lækre. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften.

Grillet spidskål med parmesan
5 fra 4 stemmer

Grillet spidskål

Opskrift på grillet spidskål
Spidskål på grillen med parmesan og timian er bare super lækkert. Server kålen som tilbehør til grillmad, både kød, fisk og fjerkræ kan spises sammen med spidskålen.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 228 kcal

Ingredienser

  • 2 spidskål, ca. 1/2 pr person
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • 100 g smør
  • 50 g revet parmesan, kan udelades
  • Frisk timian, kan udelades

Sådan gør du

  • Flæk spidskålene på langs, fjern de helt løse blade. Skyl kålhovederne grundigt under den kolde hane, lad dem dryppe af.
    2 spidskål
  • Smør dem på den flade side med lidt olie og krydder dem med salt og peber.
    Olivenolie, Salt, Peber
  • Grill dem over direkte middelvarme på den flade side, til de har fået farve, vend dem og grill dem videre til den anden side også har fået farve.
  • Kom et par klumper smør på den flade side og flyt dem til indirekte varme og lad dem blive møre under låg. Du kan med fordel pakke dem ind i folie når de har fået farve, det holder på smørret og saften. 
    100 g smør
  • Når de er møre og lækre er de klar til at spise. Er du også vild med parmesan, så prøv at drys lidt parmesan på toppen og lad det smelte inden servering. Du kan også vælge at drysse lidt frisk timian på toppen, eller den krydderurt du allerbedst kan lide.
    50 g revet parmesan, Frisk timian

Noter

Server som tilbehør til grillet kylling, fisk eller kød.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 0.5kålKalorier: 228kcalKulhydrater: 1gProtein: 5gFedt: 24gMættet fedt: 15gKolesterol: 62mgNatrium: 379mgKalium: 12mgSukker: 1gA-vitamin: 722IUC-vitamin: 1mgCalcium: 154mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 9. april 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

12 kommentarer til “Grillet spidskål”

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.