Populært:

Madformadelskere / Sous Vide / Creme Brulee Sous Vide

Creme Brulee Sous Vide

5

/5

3 timer 30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

3 timer 30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Hvem elsker ikke creme brulee? En cremet og lækker vaniljedessert med sprød knasende karamel på toppen. Det er nemt at lave en perfekt creme brulee sous vide. Alt det kræver er nogle små glas med låg og en sous vide samt en gasbrænder til at brænde karamel på til sidst. Læs med her og få den nemme opskrift.

creme brulee sous vide med brlndt karamel på toppen og ske i

Perfekt konsistens med sous vide

Vi elsker creme brulee! Og når vi laver den i sous vide, er vi sikre på at den bliver perfekt hver eneste gang. Vi har aldrig mislykkedes med en creme brulee sous vide, da temperaturen og tiden er så nem at styre. I ovnen har vi før endt op med noget der var tættere på en æggekage end på en lækker dessert.

Creme brulee er nemt at lave i forvejen og have i køleskabet. Så er der nem dessert til når man ikke vil stå i køkkenet hele aften og for eksempel har gæster til middag. Det eneste du skal gøre når du skal servere desserten, er at brænde karamel på, og så er desserten klar!

karamel brændes på creme brulee med gasbrænder

Creme brulee sous vide – Sådan gør du

Creme brulee er faktisk virkelig nemt at lave, især i sous vide. Du skal ikke bruge ret mange ingredienser, og når det først er sat over, passer det sig selv.

Til denne opskrift skal du bruge følgende ingredienser:

  • Æggeblommer
  • Piskefløde
  • Sødmælk
  • Vaniljestang
  • Sukker
  • Derudover rørsukker til at brænde på toppen af de færdige desserter.

Først skal creme brulee massen laves. Det gør vi med en blender. Vi blender hele vaniljestangen med, for at få mest muligt ud af vaniljesmagen. Herefter skal massen på glas og de skal i det opvarmede sous vide kar.

Når creme bruleen er færdig, er det vigtigt at køle glassene langsomt ned, så de ikke revner. Det gør vi med en meget tynd stråle koldt vand ned i gryden med varmt vand, indtil vandet er helt koldt.

Når creme bruleen skal serveres, drysses den med rørsukker og brændes med en gasbrænder.

Opskriften med mængder og tilberedningstid og temperatur, finder du længere nede på siden her.

sous vide creme brulee lavet i glas med karamel på toppen

Tilbehør til creme brulee

Du kan vælge at servere din creme brulee som den er, eller vælge at lave lidt let tilbehør til den. Frugt og bær er godt til creme brulee. Desserten er meget sød, så det er godt med lidt syrligt tilbehør for at give en god balance.

Du kan eksperimentere med at tilføje lidt bær i bunden af glasset inden du hælder cremen over, eller du kan komme lidt bær på toppen lige inden servering. Hindbær fungerer rigtig godt til creme brulee.

Udstyr til opskriften

Du skal bruge en Creme brulee brænder og glas med tætsluttende låg. Du kan for eksempel bruge disse glas med patentlåg (reklamelink) og en brænder som denne (reklamelink). Du har også brug for noget du kan løfte glassene op af vandet med – vi bruger en almindelig pølsetang.

Til opskriften har vi brugt en Steba sous vide stick som denne (reklamelink), og vi har brugt en stor suppegryde som kar. Andre sous vide kar og maskiner kan selvfølgelig sagtens bruges også.

Stor gryde med sous vide stav og glas med creme brulee

Opskrift på nem creme brulee

Her er vores opskrift på creme brulee lavet i sous vide. Du kan nemt lave din creme brulee dagen i forvejen, og bare brænde karamel på den kolde creme lige inden servering! Så bliver det vist ikke nemmere.

creme brulee sous vide med brlndt karamel på toppen og ske i
5 fra 5 stemmer

Creme brulee sous vide

Opskrift på den nemmeste og mest sikre metode til perfekt creme brulee hver gang!
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Nedkøling 2 timer
Samlet tid 3 timer 30 minutter
Ret Dessert
Køkken Fransk
Antal 12 små glas
Kalorier 217 kcal

Ingredienser

  • 6 æggeblommer
  • 1/2 l piskefløde
  • 1 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 70 g sukker

Til toppen :

  • 50 g rørsukker

Sådan gør du

  • Klip vaniljestangen i mindre stykker og kom den sammen med æggeblommer, fløde, mælk og sukker i en skål og blend massen med en stavblender.
  • Hæld massen igennem en si over i en anden skål, og stil skålen på køl indtil der ikke er skum på toppen mere. 
  • Hæld creme brulee massen på små henkogningsglas og sæt låg på.
  • Opvarm sous vide karret til 80 grader. Sæt glassene forsigtigt ned i sous vide karret (vi bruger en pølsetang), og giv den 1 time og 15 min.
    creme brulee sous vide
  • Når tiden er gået, sættes gryden i håndvasken, og lad så en meget tynd stråle koldt vand løbe ned i det varme vand. Det skal være en langsom nedkøling af det varme vand, for at undgå at glassene kan springe. Når vandet i gryden er helt koldt, kan glassene tages op. Herefter sættes de i køleskabet i 2 timer.
  • Efter min et par timer på køl er de klar til servering, de kan sagtens stå længere tid på kål. Når de skal serveres, tager du låget af, drysser 1 tsk rørsukker på toppen, og brænder det til karamel med en gasbrænder eller under grillen i ovnen. 
  • Serveres straks, evt. med lidt bær eller frugt til.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 217kcalKulhydrater: 12gProtein: 3gFedt: 18gMættet fedt: 11gTransfedt: 1gKolesterol: 155mgNatrium: 24mgKalium: 53mgSukker: 10gA-vitamin: 751IUC-vitamin: 1mgCalcium: 49mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 14. januar 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

10 kommentarer til “Creme Brulee Sous Vide”

  1. Lyder lækkert!
    Har du prøvet at lave det hele i en portion (pose) i sous vide badet, og først derefter dele det i skåle?
    Jeg har nemlig ikke skåle med låg…
    og vil gerne lave det i aften eller i morgen formiddag til at servere i morgen aften.

    Svar
    • Hej Tina
      Jeg vil ikke tro det bliver godt – den har nemlig allerede sat sig lidt når den kommer op af vandet i glassene. Så ville jeg nok bare lave dem i vandbad i ovnen som normalt 🙂

      Mvh Tina

      Svar
  2. Er der ikke risiko for glasset revner pga. overtryk? Eller klarer henkogningsglasset at lukke luften ud, uden at lukke vand ind, når der kommer overtryk?

    Plejer nemlig selv at lave en lille åbning, så luften kan komme ud, men det er svært at ramme rigtigt med henkogningsglas, og det ender altid med der kommer lidt vand i et par af dem. Så hvis hvis jeg kan slippe for det, ville det være perfekt.

    Svar
    • Hej Jan. Gummilisten i de små henkogningsglas plejer at kunne regulere trykket uden at der trænger vand ind. Jeg plejer at fugte gummilisten, inden jeg lukker og sætter klips på. Jeg har ikke endnu oplevet at glassene revner under selve tilberedningen. 🙂 Held og lykke med projektet! Og lad os da lige høre hvordan de gik!

      De bedste hilsner

      Rasmus –

      Svar
  3. Tak for dejlige opskrifter .
    Vil forsøge mig med sous vide creme brulle men er absolut nybegynder i sous vide , så vil gerne spørge om tilberednings tid. Hvis jeg nu i stedet for at lave 12 små glas vil lave 6 store hvordan beregner jeg så tiden, er det bare dobbelt tid . Hvis jeg nu kommer til at give dem for længe vil det så blive til scramble æg eller kan de godt tåle det når temperaturen ikke kommer over de 80˚

    Svar
    • Hejsa.

      Det er faktisk et rigtig godt spørgsmål. Jeg har altid lavet dem i små forme og det fungerer bare.
      Når det så er sagt, så tror jeg sagtens at du kan lave dem i større forme og så forlænge tiden, bare du ikke kommer over 80 grader som du selv skriver.
      Jeg ville måske prøve med 3 timer i første omgang.

      Med venlig hilsen

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.