Jeg må indrømme at jeg ikke er den store kartoffelspiser, men er det som kartoffelsalat så er jeg helt med på vognen! Der er så mange lækre opskrifter og her er det opskriften på en tysk kartoffelsalat der skal serveres lun jeg vi vil dele med jer. Den passer rigtig godt til grillet kød, eller helt traditionelt serveret med pølser. Her har vi valgt at servere kartoffelsalaten med frikadeller.
Ingredienser:
15 – 20 mellemstore kartofler. Vælg en sort der forbliver faste når de er kogte.
500g bacon
2 dl cidereddike
1,25 dl hønsebouillon
1,25 dl sukker
1 stort løg skåret i tern
2 spsk. finthakket persille
Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde:
Kartoflerne koges til de er færdige og vandet hældes fra. Kartoflerne afkøles, pilles og skæres i tern eller skiver. Baconen skæres i tern og steges til den er sprød, hæld fedet fra men gem det, det skal bruges. Kom det gemte baconfedt i en mellemstor gryde og tilsæt cidereddike, sukker og bouillon. Bring det i kog under omrøring for at opløse sukkeret. Bland bacon og løg med kartoflerne, og kom den varme dressing over. Bland det godt og server straks drysset med friskhakket persille.
Velbekomme.
Skriv et svar