Populært:

Madformadelskere / Alle opskrifter / Rabarbermarmelade med æbler og vanilje

Rabarbermarmelade med æbler og vanilje

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Har du lækre rabarber i haven, eller måske har du stadig nogen i fryseren fra sidste år, som skal bruges inden de nye kommer, så kan du hurtigt trylle nogen af dem om til en lækker rabarbermarmelade med æbler.

Den smager dejligt af sommer og er perfekt på hjemmebagte boller. Den er meget nem at lave, og tager max 30 min. Jeg elsker at lave marmelade, det er nemt og man kan tilpasse smagen med de krydderier eller krydderurter man har lyst til. Jeg synes at vanilje går rigtig godt sammen med rabarber og æbler.

rabarbermarmelade med rabarber og æbler - opskrift på dejlig rabarbermarmelade med sød smag af æble og vanilje.
rabarbermarmelade med rabarber og æbler - opskrift på dejlig rabarbermarmelade med sød smag af æble og vanilje.

Vi elsker at spise marmeladen på en dejlig bolle. Det kunne være bamseboller bagt efter tangzhongmetoden, som giver de mest luftige og lækre boller eller på varme hveder. Ellers spiser vi gerne marmeladen på spanske rundstykker til morgenmad.

Rabarbermarmelade med æbler opskrift

Her er vores opskrift på en dejlig rabarbermarmelade med æbler. Den er sød og lækker og smager godt af rabarber, æble og vanilje. Det er en dejlig kombination. Hvis du vil prøve andre smagsvarianter, kan du i stedet for vanilje prøve at bruge mynte, stjerneanis eller ingefær. Det kan give en mere krydret og varm smag, som også er rigtig godt.

rabarbermarmelade med rabarber og æbler - opskrift på dejlig rabarbermarmelade med sød smag af æble og vanilje.
5 fra 1 stemme

Rabarbermarmelade med vanilje

Lækker og sød marmelade med smag af rabarber og æbler
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Samlet tid 30 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 1 portion

Ingredienser

  • 500 g rabarber, renset og skåret i stykker
  • 3 æbler, skrællede og skåret i tern
  • 2,5 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 spsk vand

Sådan gør du

  • Skrab kernerne ud af vaniliestangen og bland alle ingredienserne sammen i en gryde, inkl. vaniliestangen. 
  • Kog marmeladen til den har ønskede konsistens (ca. 15-20 min) og hæld den på skoldede glas skyllet i atamon.

Hvad skal du huske til næste gang?



Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Har du flere rabarber du ikke har fået brugt efter du er færdig med marmeladen, så glæd familien med en lækker rabarberdessert. Prøv også at lave dejlig rabarbersaft eller rabarberkompot.

Frys dine rabarber

Har du flere rabarber end du kan nå at spise, så gør dem rene, fjern blade og skær dem i skiver. Kom dine stykker i en frysepose og læg dem i fryseren. Så har du altid mulighed for at tage en pose op til rabarbermarmelade eller en anden dejlig ret med rabarber. Du kan lave denne marmelade med dine frosne rabarber, men så behøver du ikke at tilføje noget vand til marmeladen. Det er nemt og lækkert, og så skal du spise sommermarmelade hele året rundt.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.