Populært:

Madformadelskere / Anledninger og højtider / Fastelavn / Fastelavnsboller med lemon curd og brændt marengs

Fastelavnsboller med lemon curd og brændt marengs


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker citron i bagværk og kager, og fastelavnsboller er ingen undtagelse. Derfor er en af vores favoritfastelavnsboller herhjemme også disse fastelavnsboller med lemon curd og brændt marengs. Se hvordan du nemt selv kan lave dem her.

fastelavnsboller med lemon curd og brændt marengs.

Citroncreme og marengs

Lemoncurd og brændt marengs – præcis samme smage som en klassisk lemon meringue pie!

Disse lemon meringue pie-fastelavnsboller er til alle Jer der også elsker en god citrontærte med marengs på toppen. De har den klassiske smag vi kender fra en lemon meringue pie: syrlig citroncreme, sød marengs, og tærtebunden er så her skiftet ud med en fastelavnsbolle af wienerbrød.

Men det gør det jo bestemt ikke dårligere!

Det er en fastelavnsbolle med en perfekt balance af sødt og syrligt, og en dejlig afrundet smag på grund af fedmen fra bollen. Alt i alt ret tæt på at være den perfekte fastelavnsbolle hvis vi selv skal sige det.

hjemmelavede fastelavnsboller med citroncreme i midten og brændt marengs samt flødeskum.

Ingrediensnoter

Fastelavnsbollerne – Vi bruger her de frosne wienerbrødsboller fra Hatting. Der findes også nogle gode nogen fra Mette Munk. Vil du selv lave dine boller fra bunden? Så find vores opskrift på wienerbrødsboller her.

Lemon curd – Lemon curd er en silkeblød lækker citroncreme, og den er heldigvis ret nem at lave selv. Du kan faktisk også købe det i større supermarkeder hvis du hellere vil det.

Marengs – Marengs består af æggehvider og sukker, og det er ikke ret svært at lave. Du skal alliere dig med en elpisker eller en røremaskine med piskeriset på, da der skal piskes meget og længe for at få en lækker sej marengs.

Piskefløde – Der skal lige lidt flødeskum i bollen også. Det laver vi af flødeskum, og det giver lige lidt fedme og balance til de andre smage. Jeg synes ikke du skal springe fløden over, for det giver lige den her bløde, lækre fastelavnsbollesmag.

Hvordan laver man fastelavnsboller med lemon curd og brændt marengs?

Hvis du selv laver din lemon curd, er det det første du skal gøre, for den skal stå på køl og sætte sig.

Når du er klar til at lave fastelavnsbollerne, skal du bage bollerne efter anvisningen på pakken.

Når de er bagt og kølet ned, piskes fløden til en let flødeskum. Flødeskummen sprøjtes rundt i kanten af underbollen. Fyld derefter en gos skefuld lemon curd i midten.

Pisk æggehviderne helt stive, og tilsæt herefter sukkeret en skefuld af gangen, indtil du har en sej marengs. Kom marengsen i en sprøjtepose, og sprøjt den rundt i kanten som små toppe. Bræng marengsen med en gasbrænder, og læg herefter låget på bollen.

Pynt toppen med en glasur lavet af flormelis og lidt vand, og eventuelt lidt gul frugtfarve.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

fad med fastelavnsboller med citroncreme og brændt marengs.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave fastelavnsbollerne på forhånd?

Jeg vil anbefale at du samler dem umiddelbart inden de skal spises. De kan godt holde til at stå en time eller to på køl, men hvis de står meget længere kan fyldet godt flyde lidt sammen. De smager dog stadig skønt.


Andre fastelavnsboller du måske vil synes om

åben fastelavnsbolle så man kan se lemon curd og brændt marengs.

Tips og Tricks

  • Bollerne
    • Det nemmeste er at købe frosne færdige fastelavnsboller og fylde dem med lemon curd og marengs – det er en nem og lækker måde at lave hjemmebagte fastelavnsboller på. Vil du bage dine egne boller, kan du finde opskriften på wienerbrødsboller her.
  • Maregns
    • Sørg for at piske din marengs godt, så den kan holde formen når du sprøjter den ud og brænder den. Den skal piskes ret længe for at den bliver helt sej og holder formen. Brug en elpisker eller røremaskinen med piskeriset på.
  • Brænding af marengs
    • Brug en gasbrænder som denne (reklamelink) til at brænde din marengs. Det ser smukt ud, men kan selvfølgelig undværes hvis du ikke har en gasbrænder. Når du skal brænde din marengs, så sæt bollen på en lille tallerken, så kan du nemt dreje den rundt mens du brænder, så du får en flot jævn overflade hele vejen rundt.
  • Lemon curd
  • Opbevaring og holdbarhed
    • De her fastelavnsboller er bedst når de lige er lavet. Så er wienerbrødet sprødest og lækrest. De kan dog sagtens stå nogle timer på køl med fyldet i inden de serveres. Står de fyldt i køleskabet, kan fyldet godt flyde lidt sammen. Det gør dog overhovedet ikke noget for smagen.

Serveringsforslag

  • Server til fastelavnsfesten eller til eftermiddagskaffen her op til fastelavn.

Elsker du denne opskrift?

Prøv også vores opskrift på Gammeldags æblekage-fastelavnsboller
lækre fastelavnsboller med fløde, citroncreme og marengs.

Se hvordan du laver opskriften


Opskrift på fastelavnsboller med citron

Her er vores opskrift på den ultimative fastelavnsbolle med lemoncurd og brændt marengs. Den er her lavet med frosne fastelavnsboller der bare skal bages, men du kan selvfølgelig lave dine egne hvis du har lyst. Eller du kan bage de her skønne fastelavnsboller af vandbakkelse og fylde med fyldet fra opskriften herunder.

Du bestemmer helt selv, men de færdige frosne fastelavnsboller for eksempel fra Mette Munk eller Hatting er super gode, og så er det jo virkelig nemt at lave hvis man ikke er helt klar på at kaste sig ud i en hjemmelavet wienerbrødsbolle endnu.

fastelavnsboller med lemon curd og brændt marengs.
5 fra 1 stemme

Fastelavnsboller med lemon curd og brændt marengs

Fastelavnsboller af wienerbrød med den gode smag af lemon meringue pie. At bruge de færdige frosne fastelavnsboller, er en nem måde at lave fastelavnsboller på, og så smager de rigtig godt. Her fyldt med flødeskum, lemon curd og brændt marengs.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 0 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Nedkøling og samling 45 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 6 fastelavnsboller
Kalorier 552 kcal

Ingredienser

  • 4 frosne fastelavnsboller
  • 2 dl piskefløde
  • 1 ½ dl lemon curd

Marengs:

  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker

Glasur

  • 1 dl flormelis
  • Gul frugtfarve
  • Vand

Sådan gør du

  • Start med at bage fastelavnsbollerne efter anvisningen på pakken. Lad dem køle af, og del dem på midten.
    4 frosne fastelavnsboller
  • Pisk fløden til flødeskum, og fyld den på en sprøjtepose.
    2 dl piskefløde
  • Lav marengsen ved at piske æggehviderne stive (brug elpisker eller røremaskine med piskeris på). Tilsæt herefter sukker en skefuld af gangen mens du pisker. Pisk til marengsen er blank og sej og den laver bløde toppe som kan holde formen. Fyld marengsen på en sprøjtepose.
    2 æggehvider, 100 g sukker
  • Så skal fastelavnsbollerne samles. Start med at sprøjte en krans med flødeskummen rundt i kanten af underbollen. Fyld herefter ca 2 spsk. lemon curd i midten. Sprøjt marengstoppe rundt i kanten ovenpå flødeskummen, og brænd herefter marengsen med en gasbrænder. Sæt til sidst overbollen oven på.
    1 ½ dl lemon curd
  • Kom flormelis og et par dråber frugtfarve i en skål, og rør så lidt vand i indtil du har en sej tyktflydende glasur. Pynt fastelavnsbollerne med glasuren.
    1 dl flormelis, Gul frugtfarve, Vand
  • Server straks fastelavnsbollerne, eller opbevar dem på køl til de skal spises.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1fastelavnsbolleKalorier: 552kcalKulhydrater: 69gProtein: 5gFedt: 30gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 0.05gKolesterol: 38mgNatrium: 101mgKalium: 49mgFibre: 0.05gSukker: 53gA-vitamin: 490IUC-vitamin: 0.2mgCalcium: 23mgJern: 0.1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 31. januar 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet, opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret og genudgivet:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.