Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Krebinetter med ærter og gulerødder “Light version”

Krebinetter med ærter og gulerødder “Light version”

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Krebinetter er en af vores livretter herhjemme, det er nemlig både noget børn og voksne er helt vilde med. Derfor får vi det også rimelig ofte. Den klassiske med stuvede ærter og gulerødder er god, men nogle gange trænger man til noget det er lidt lettere. Det har resulteret i denne opskrift vi kalder Krebinetter med ærter og gulerødder “light”. Læs med her og få den lækre opskrift.

krebinetter med ærter og gulerødder light med kartoffelbåde på hvid tallerken

Krebinetter på den lette måde

Den klassiske ret krebinetter med stuvede ærter og gulerødder, kan godt være lidt en tung affære. Den opbagte hvide sovs med masser af smør, er ikke for alle, og nogle gange er det bare dejligt med et lettere alternativ.

I denne opskrift får du en ide til en lettere måde at servere ærter og gulerødder på. Vi laver nemlig en vinaigrette, som vi vender de kogte grøntsager i. Det smager lækkert, og så gør det også at retten bliver lidt mere sommerlig og let.

hvid tallerken med krebinet med ærter og gulerødder i vinaigrette

Ingrediensnoter

Svinekød – Vi laver traditionelt krebinetter af svinekød, men du kan også sagtens lave dem af hakket kyllingekød hvis du hellere vil det. Begge dele smager skønt.

Kapers – Vi bruger altid kapers i vores krebinetter. Det giver en virkelig fantastisk smag, som vi på ingen måde vil undvære. Ellen er vild med kapers, men det sker at Johannes piller dem ud, eller vi tager lidt fars fra til hans og undlader kapers i hans krebinet.

Hvordan laver man krebinetter med “light”-ærter og gulerødder?

Opskriften er ganske nem, og du kan nemt nå at lave denne ret selv på en travl hverdag hvor du er sent hjemme. Det tager kun 30 minutter fra start til slut, og hvis du smider nogle kartoffelbåde i ovnen samtidig, så er der nem aftenmad til hele familien.

Først skal farsen til krebinetterne laves. Den består af hakket svinekød og kapers. Her kommer vi også væsken fra kapersglasset i, det giver en fantastisk smag til krebinetterne. Når krebinetterne er formet, skal de paneres og steges på panden.

Mens krebinetterne steges, piskes en vinaigrette sammen, og grøntsagerne koges og vendes så i dressingen. Så er maden sådan set klar til servering.

Find opskriften på denne ret længere nede på siden her.

ærter og gulerødder i vinaigrette med krebinet og kartoffelbåde

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave farsen med andet end svinekød?

Ja, du kan også sagtens lave dine krebinetter med hakket kyllingekød

Kan jeg udelades kapers i farsen?

Hvis du eller dine børn ikke er vilde med kapers, kan du godt undvære dem i opskriften. Kom så i stedet 1-1,5 tsk. salt i farsen inden du former krebinetterne.

Hvad serverer men til krebinetter med ærter og gulerødder light?

Kartoffelbåde i ovn er super lækkert tilbehør til denne ret. Ellers kan du lave nogle Bagte rødbeder eller andre rodfrugter. Måltidet bliver endnu sundere hvis du serverer noget fintsnittet kål eller grove grøntsager til.

Andre sundere opskrifter du måske vil synes om

krebinet med light ærter og gulerødder og kartoffelbåde på tallerken

Opskrift på sundere krebinetter med ærter og gulerødder

Her får du vores opskrift på en sundere version af den klassiske krebinetter med ærter og gulerødder. Det er en traditionel krebinet, men ærter og gulerødder er vendt i en vinaigrette i stedet for en klassisk opbagt sovs. Det sparer på den fede sovs, og giver retten et lettere udtryk.

krebinetter med ærter og gulerødder light med kartoffelbåde på hvid tallerken
5 fra 1 stemme

Krebinetter med ærter og gulerødder “Light version”

Nem opskrift på en lettere og sundere version af den klassiske krebinetter med ærter og gulerødder. Det er lækker aftensmad, som hele familien elsker herhjemme.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 732 kcal

Ingredienser

Krebinetter:

  • 500 g hakket svinekød, eller kylling
  • 1 glas kapers
  • 2 æg, til panering
  • 2 dl rasp, til panering

Ærter og gulerødder:

  • 500 g ærter og gulerødder i tern, frosne
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 spsk æblecidereddike
  • 1 bundt persille, finthakket
  • 1 spsk sukker, eller efter smag
  • 1 tsk salt
  • ¼ tsk peber

Sådan gør du

Krebinetter:

  • Find en stor skål frem og kom fars samt kapers og væsken fra glasset i. Ælt farsen grundigt sammen og form 4 krebinetter.
  • Find en pande frem og varm olivenolie op. Imellem tiden paneres krebinetterne.
  • Først vendes de i pisket æg og så i rasp. Så skal de på den varme pande og steges ved middelvarme ca. 10 min. på hver side.

Ærter og gulerødder:

  • I mens krebinetterne hygger på panden kan man lave tilbehøret. Når man vender krebinetterne, kommes ærter og gulerødderne i kogende vand, og og får et kort opkog så de stadig har lidt bid. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af.
  • Bland olivenolie, æblecidereddike, sukker samt salt og peber i en skål og pisk det godt igennem. Slut af med at blande den hakkede persille i. Kom ærter og gulerødder i en skål og hæld dressingen over.
  • Server evt. de lækre sprøde krebinetter og ærter og gulerødder med  ovnbagte rodfrugter eller kartoffelbåde.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 732kcalKulhydrater: 53gProtein: 35gFedt: 42gMættet fedt: 13gTransfedt: 1gKolesterol: 172mgNatrium: 1155mgKalium: 743mgFibre: 7gSukker: 6gA-vitamin: 12022IUC-vitamin: 15mgCalcium: 158mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 25. juni 2015 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.