Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Kims spaghetti med kødsovs

Kims spaghetti med kødsovs

5

/5

45 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

45 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Kims spaghetti med kødsovs er en opskrift på en fremragende nem spaghetti kødsovs med pølser. Pasta med kødsovs er altid en vinder. Som navnet antyder stammer opskriften fra min onkel Kim. Den er tit på menuen i huset og tager altid kegler både hos børn og voksne.

kims spaghetti med kødsovs med pølser og champignon i sort skål med parmesan ved siden af

Nem og billig aftensmad

Det er ikke altid man har flere timer til at lave en klassisk bolognese, men kødsovs behøver ikke altid være kompliceret og den her opskrift kan laves på ca. 45 min. Endnu mindre hvis man koger den i trykkoger. Det gør vi selv hvis vi har travlt og ungerne bare vil have kødsovs.

Vi voksne elsker også en god kødsovs, og på dage hvor vejret er lidt regnfuldt og blæsende, findes der ikke noget bedre end at sætte sig med en stor skål pasta med lækker sovs og masser af parmesan. Det er rigtig hyggemad.

For mange er det måske også en sidst-på-måneden-ret, da den er ret billig at lave, og man kan mætte mange munde med en stor portion pasta og en god sovs på toppen. Billig aftensmad behøver bestemt ikke at være kedeligt, og det her er en af de retter der er super god at kunne lave. Den har det hele, den er lækker, billig, nem at lave, og så er den børnevenlig, så hele familien elsker at spise den.

spaghetti med kødsovs i en sort skål med parmesan ovenpå

Ingrediensnoter

Hakket oksekød – Vi går efter det med en mellem fedtprocent, der er mere smag i end det helt magre kød.

Hakkede tomater – Det er nemt på dåse, og altid noget vi har i spisekammeret til når vi skal lave en hurtig pastaret.

Champignoner – Vi bruger dem i skiver på glas, for de passer bare godt til denne ret. Det er også noget der kan holde sig længe, og man kan altid have sådan et glas stående.

Pølser – Her bruger vi pølser på glas. Det er sådan den oprindelige opskrift fra Onkel Kim foreskriver det, og de giver bare den helt rigtige smag.

Ketchup – Til denne ret anbefaler vi kun at man bruger Heinz ketchup. Det er det der giver den helt rigtige smag til retten.

Hvordan laver man kims spaghetti med kødsovs?

Denne kødsovs er ganske enkel og virkelig nem at lave. Først skal løg og derefter kød brunes af, og så tilsættes hakkede tomater, champignoner og ketchup. Når sovsen har simret, så skal der pølsestykker i, som lige skal koge med de sidst 10 minutter.

I mens kan du koge spaghetti, og så er der sådan set serveret. Husk at spise din spaghetti med kødsovs med friskrevet parmesan, det giver lige det sidste til retten.

spaghetti med kødsovs og parmesan

Ofte stillede spørgsmål

Kan man gemme resterne?

Ja det kan man selvfølgelig. Kom eventuelle rester i en plastbøtte, og så kan det holde sig 2-3 dage i køleskabet eller fryses ned.

Er kødsovsen fryseegnet?

Ja denne kødsovs kan sagtens fryses ned. Det er skønt at have sådan en portion i fryseren til dage hvor man ikke lige orker at stå i køkkenet.

Andre pastaretter du måske vil synes om

skål med spaghetti med kødsovs drysset med parmesan og gaffel i skålen

Opskrift på Onkel kims spaghetti

Her får du onkel Kims lækre og familievenlige spaghetti med kødsovs. Det er en nem pastasovs der er meget nem at lave, og som ungerne herhjemme elsker. Det er en ret vi får igen og igen og den er ofte på den ugentlige madplan. Det er nemlig skønt at den er så nem at lave, og så ved vi at ungerne spiser den når vi serverer den.

kims spaghetti med kødsovs med pølser og champignon i sort skål med parmesan ved siden af
5 fra 1 stemme

Kims spaghetti med kødsovs

Opskrift på den bedste spaghetti med kødsovs
Dette er en skøn og børnevenlig kødsovs med pølser. Den serveres med spaghetti, og er opfundet af Onkel Kim, deraf navnet. Det er en nem aftensmadsret som hele familien elsker herhjemme, og derfor er den også tit på madplanen.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Aftensmad, Hverdagsmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 1104 kcal

Ingredienser

  • ½ dl olivenolie
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 løg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 glas champignoner i skiver, inklusiv saften fra glasset
  • 1 glas pølser, (glas) andre kan også bruges.
  • 4 dl ketchup, Heinz
  • Salt, efter smag
  • Peber, efter smag

Serveres med:

  • 400 g spaghetti
  • 50 g parmesan

Sådan gør du

  • Find en stor gryde frem og opvarm olivenolien, hak løgene og steg dem i olien ved middel varme til de er blevet bløde og klare.
  • Tilsæt oksekødet og steg det igennem med løgene i ca. 5 min. Tilsæt de hakkede tomater, champignoner samt væske fra glasset og ketchup.
  • Lad det hele simre ved svag varme i ca. en halv time. Skær pølserne i skiver på ca. 1 cm, og lad dem simre med de sidste 10 min. Smag til med salt og peber, og eventuelt lidt sukker hvis den er for syrlig.
  • I mens sovsen simrer, koges spaghetti efter anvisningen på pakken.
  • Server friskkogt spaghetti med kødsovs og friskrevet parmesan.

Noter

  • Smag eventuelt til med en smule sukker til sidst hvis smagen er meget syrlig. Ketchuppen giver en masse syre til retten, som kan rundes af med lidt sukker.
  • Kog kødsovsen i trykkogeren hvis du har travlt. Giv den 15 minutter uden pølserne og kog den derefter 10 minutter med pølserne som opskrifter beskriver. Så kan du lave lækker kødsovs på max 30 minutter.
  • Gem bare resterne til dagen efter, de kan sagtens varmes op igen. Alternativt kan du fryse resterne ned til hurtig aftensmad en anden dag på et senere tidspunkt.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 1104kcalKulhydrater: 117gProtein: 47gFedt: 50gMættet fedt: 16gTransfedt: 2gKolesterol: 128mgNatrium: 1785mgKalium: 1347mgFibre: 7gSukker: 32gA-vitamin: 833IUC-vitamin: 18mgCalcium: 262mgJern: 6mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 27. maj 2015 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.