Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Sunde burgerboller

Sunde burgerboller


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Her vil vi give dig nogle ideer til lækre sunde burgerboller. Det er alle glutenfri burgerboller, der er lavet af grøntsager, og det er altså burgerboller uden mel og de ting vi ellers forbinder med en traditionel burgerbolle.

Vi elsker burgere! En burger er en fantastisk opfindelse, hvor vi alle hver især har vores eget favoritfyld. Herhjemme varierer fyldet også altid men én ting er sikkert, vores burgere indeholder altid en god saftig bøf og masser af bacon.

Lige så glade som vi er for lækkert og saftigt fyld, lige så trætte er vi af kedelige burgerboller! Det er stort set lige meget om man spiser ude eller køber færdigbagte boller, så er bollen bare burgerens svageste led. Burgerbollen er oftest tør, kedelig og smagsløs sammenlignet med resten af burgeren, og derfor ender en del af bollen typisk med at ligge tilbage på tallerkenen når man er færdig.

Fordi vi elsker burgere herhjemme spiser vi dem også gerne på forskellige måder. Når vi ikke kører med en af de sunde alternativer til bollen, så laver de gerne disse bløde brioche burgerboller i stedet. Men de kan bestemt ikke angives som sunde, men gode er de!

Alternativ til burgerbolle

Vi går ind for at alt det vi spiser smager dejligt, og bidrager til den samlede oplevelse af måltidet. Det kan man ikke altid sige at burgerbollen gør, og derfor har vi udforsket lidt alternativer til burgerbollen. Vi skifter bollen ud med noget der giver smag og saft til retten, og samtidig giver os følelsen af at spise en “rigtig” burger. Vores bedste alternativer er selleriskiver, portobellosvampe eller søde kartofler.

Sunde burgerboller af selleriskiver

Det lyder måske underligt at skifte sin burgerbolle ud med to skiver selleri. Men det giver en fantastisk smag til burgeren. Den bliver mere lækker og saftig, og det er både sundt og lynhurtigt at lave. Skær sellerien i ca. 1 cm tykke skiver og steg dem møre på panden i olivenolie. Der må stadig godt være lidt bid i sellerien. Krydder sellerien med dine yndlingskrydderier, der passer til indholdet af din burger, for eksempel timian.

Sunde burgerboller - Opskrift på nemme sunde glutenfri burgerboller af grøntsager

Sunde burgerboller af portobellosvampe

Disse store lækre svampe kan du købe i de større supermarkeder og de smager helt fantastisk. Der er lidt mere smag i svampene end der er i selleriskiverne, og de er rigtig gode til en burger med lækkert enkelt fyld. Rens de store svampe godt og steg dem på en varm grillpande et par minutter. Tilsæt krydderier og steg dem i smør for en mere intens smag.

Sunde burgerboller - Opskrift på nemme sunde glutenfri burgerboller af grøntsager

Sunde burgerboller af søde kartofler

Søde kartofler smager bare godt. Skær dem i skiver, pensel dem med olie, drys med salt og peber, og giv dem en tur på grillen eller panden, så har du et super lækkert alternativ til burgerboller. De bliver bløde og har en let sødlig smag, der gør sig super godt i en burger. Børnene er også vilde med dem.

Sunde burgerboller - Opskrift på nemme sunde glutenfri burgerboller af grøntsager

Har du andre ideer til sunde burgerboller?

Vi er altid på udkig efter alternativer til traditionelle ting som fx burgerboller. Så kommenter meget gerne herunder hvilke alternativer til burgerbollen I allerede har prøvet eller kunne forstille jer at vi afprøvede. Vi glæder os til at høre jeres erfaringer.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Note: Dette indlæg blev oprindeligt udgivet den 8. maj 2015 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet det med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskrifterne

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar


Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.