Populært:

Madformadelskere / Morgenmad / Æggemuffins med bacon

Æggemuffins med bacon

4.45

/5

20 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.45

/5

20 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Æg og bacon hører til på brunchbordet eller når man skal hygge lidt ekstra i weekenderne. At tilberede æggemuffins med bacon er en nem måde at lave æg og bacon i muffinsforme, og de ser tilmed smukke ud. Læs med her og få den nemme opskrift.

æggemuffins med bacon og purløg på toppen

Nem brunch til mange mennesker

Alle elsker æg og bacon! Der er noget nærmest magisk over den kombination lige meget hvilken måde det bliver lavet på. Her er en super nem metode til at lave lækre æggemuffins med bacon. De er nemme, også til mange mennesker på en gang. De er perfekt til både brunch æg og frokost, og kan krydres præcis som man bedst kan li´det. Det eneste man skal bruge er æg, bacon, muffinsforme og krydderier.

Ingrediensnoter

Bacon – Alle slags bacon kan bruges til denne opskrift. Det er vigtigt at du ikke vælger alt for tykke skiver, så hvis du selv skærer din bacon, så se om du kan skære den lidt tyndt. Så bliver den sprødest og lækrest.

Kryddersalt – Hvis vi har en portion ramsløgsalt, så er det perfekt på disse æg, og alle andre æg for den sags skyld. Du kan også bruge andre typer af kryddersalt, eller bare helt almindeligt groft salt.

Purløg – Purløg og æg er altid lækkert sammen. Du kan også bruge andre krydderurter hvis du har lyst til det.

Hvordan laver man æg og bacon i muffinsforme?

Denne lille brunchret er ganske nem at lave. Det tager få øjeblikke at forberede den, og så klarer ovnen resten.

Man lægger en skive bacon rundt i kanten af en muffinsform, slår et æg ud i midten, krydrer det og bager æggene ved 200 grader varmluft i ca. 15 min. Derefter er det klar til servering.

æggemuffins med bacon

Lchf-æggemuffins

Spiser du efter principperne fra lchf? Så er æggemuffins en god morgenmad for dig. De mætter godt, og er fulde af proteiner og fedt, som jo er lige i lchf-ånden. Du kan evt. drysse lidt ost på toppen hvis du synes. Det smager også skønt.

Tips og tricks til brunch æggemuffins med bacon

Disse æggemuffins er perfekte på brunchbordet. De er super nemme at lave selv til mange mennesker, og derfor er det altid noget vi laver når vi har brunch herhjemme.

  • Forbered dine æggemuffins inden gæsterne kommer og sæt muffinformen i køleskabet. Sæt den i ovnen ca. 15 minutter inden I skal spise.
  • Drys lidt revet mozzarella eller parmesan på toppen, det giver en skøn smag.
  • Du kan bruge lidt kryddersalt til toppen af æggene, prøv for eksempel ramsløgsalt.
  • Brug muffinsforme af silikone eller aluminium, papirforme er ikke gode til denne ret, da baconfedtet gennemvæder papiret.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg gemme æggemuffins?

Ja. Kom resterne i køleskabet, de er også gode dagen efter. Du kan eventuelt opvarme dem kort i mikroovnen inden de skal spises.

Kan jeg bruge andet end bacon?

Ja. Hvis du eller en af dine gæster ikke spiser bacon, så kan du sagtens slå ægget ud direkte i muffinsformen. Du kan også bruge kalkunbacon, proscuitto eller anden skinke i stedet for traditionel svinebacon.

Andre lækre brunchretter du måske vil synes om

Opskrift på Æggemuffins med bacon

Herunder finder du opskriften på vores æggemuffins med bacon. Husk at lav rigeligt, for de er SÅ gode! Herhjemme elsker både børn og voksne de små fine æg der er bagt i muffinsforme sammen med bacon. De smager bare godt, og så er de så fine på et brunchbord.

æggemuffins med bacon og purløg
4.45 fra 9 stemmer

Æggemuffins med bacon

Opskrift på en skøn måde at lave æg og bacon i ovnen på. Disse små æggemuffins er perfekte til morgenmad eller brunchbordet. Det er en børnevenlig ret, som hele familien elsker, og så er den hurtig og nem at lave.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Brunch, Morgenmad
Køkken Dansk
Antal 4 stk
Kalorier 158 kcal

Udstyr

  • Muffinsform

Ingredienser

  • 4 æg
  • 4 skiver bacon
  • Salt, eller kryddersalt
  • Peber
  • 1 spsk purløg

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Læg baconskiverne i muffinsforme. Jeg bruger en muffinsform af silikone, da baconen afgiver en del fedt under tilberedningen. Så et æg ud i hver muffinsform, og kom lidt salt og peber på toppen.
  • Bag dine muffins i cirka 15 minutter ved 200 grader varmluft.
  • Tag de færdige æggemuffins ud af formen, drys med hakket purløg, og server straks.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 158kcalKulhydrater: 1gProtein: 8gFedt: 13gMættet fedt: 4gTransfedt: 1gKolesterol: 178mgNatrium: 790mgKalium: 121mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 284IUC-vitamin: 1mgCalcium: 32mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 17. oktober 2018 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

6 kommentarer til “Æggemuffins med bacon”

    • Baconen bliver ikke mega sprød – du kan evt. give baconen lidt tid alene i ovnen først inden du putter ægget i hvis du gerne vil have ekstra sprødhed. Jeg vil ikke anbefale papirsforme, da baconen afgiver en del fedt.

      Svar
    • Hej Lisa
      Nej det ville jeg ikke gøre, jeg tror ikke det bliver godt. Men heldigvis tager de ikke så lang tid at lave.
      God søndag
      Mvh Tina

      Svar
    • Jeg har ikke prøvet, og vil tro at baconen bliver blød og lidt kedelig. Men i teorien der er ikke noget i vejen for at fryse dem.

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.